Få et flot og ensartet trægulv med en professionel gulvafslibning

26 September 2019 Astrid Pedersen

editorial

Smukke og velplejede trægulve – hvad end der er tale om elegante sildebens parket gulve, rustikke plankegulve i massiv eg, eller de kendte bræddegulve, som især pryder lejligheder i de større byer – er lækre at betræde såvel som en fryd for øjet. Et trægulv kræver godt nok masser af kærlig pleje og vedligeholdelse, især hvis det er af den ubehandlede slags, eller hvis det er behandlet med olie eller sæbe.

I modsætning til eksempelvis lak, maling eller fernis vil olie eller sæbe nemlig ikke forsegle træværkets overflade, og dermed yde gulvet den maksimale beskyttelse. Olie og sæbe behandlede gulve er mere sårbare og modtagelige over for slitage, end gulve, som er behandlet med en af de forseglende behandlinger. Derfor er det vigtigt, at du plejer dit olie eller sæbe behandlede trægulv med stor omhu. Dette sker via ugentlig vask med en særlig sæbe, som forstærker den beskyttende hinde, gulvet fik, da det modtog sin seneste behandling.

Hvis du springer flere gulvvaske over, vil hinden forsvinde, og træværkets fibre tørre ind. Dette gør gulvet porøst og sart i overfladen, og det mister derved sine vand og smuds afvisende egenskaber. Spildte væsker samt støv og skidt vil kunne aflejre sig i de indtørrede fibre, og gulvet vil dertil få en øget tendens til at danne splinter.

Få dit smukke trægulv igen med en grundig gulvafslibning

Når gulvet først er blevet slidt i en grad, så det ikke længere bliver flot og skinnende ved gulvvask, kan det kun få sit flotte skær og ensartede overflade tilbage med en gulvafslibning. Det anbefales, at du hyrer en dygtig og faglært gulvmand til at forestå denne opgave, som både er tidskrævende og slidsom, hvis man som lægmand skal udføre den på egen hånd. Ved samme lejlighed kan gulvet blive behandlet med en behandlingstype efter dit eget valg.

Du kan læse mere om gulvafslibning i Roskilde på jigulvservice.dk

More articles