Verdens bedste banankage
Skal du holde fødselsdag eller dele kage ud på arbejdet? Så er banankage altid en god idé. Den kan også udgøre en perfekt dessert, hvis man lige giver den lidt ekstra pynt og kræs. Men hvordan får man så lige fremstillet den perfekte banankage? Det gør man ved af følge nedenstående råd.
Bananernes tilstand er afgørende
Det siger sig selv, men det er vigtigt, at bananerne er gode. Men at de er gode til banankage er ikke nødvendigvis det samme, som at de er gode som spisebananer. Når man skal lave banankage er det nemlig bedst, hvis bananerne er lidt brune og bløde – så er de nemlig langt mere smagfulde og søde, end hvis de er helt gule og friske.
En god grundopskrift
Skal du lave en god banankage, så har du brug for en god grundopskrift, som sikrer dig en luftig, svampet og sødmefuld krumme. Der skal gerne være mange bananer og æg i dejen og vil du opnå en ypperlig kombination af sødt og krydret, så tilsæt også lidt kanel og en meget mørk chokolade, som er hakket i mindre stykker. Har du ikke en opskrift ved hånden, så er denne god at følge.
Toppings
Når kagen er bagt og afkølet er det tid til toppings. Alt efter hvad kagen er tiltænkt kan du pifte den op med flødeskum, glasur og krymmel. Skal du holde fødselsdag kan du eksempelvis smøre mørk glasur på toppen og lave et smukt mønster af flødeskum med en sprøjtepose rundt i kagens kant. Du kan også toppe med bananskiver eller anden frugt – og skal det virkelig være festligt, kan du sætte et par stjernekastere i kagen og tænde dem lige inden servering.
Er kagen blot tiltænkt dessert på en hverdagsaften er det måske mere oplagt at drysse lidt kakaopulver blandet med flormelis over kagen og lægge nogle tynde bananskiver over.