Få bugt med misfarvninger og pletter med en gulvafslibning

16 September 2019 Astrid Pedersen

editorial

Slidte trægulve, hvor skidtet sidder fast i overfladen af gulvet og hvor samme overflade er præget af pletter, ridser og skrammer, er sjældent hverken kønne eller indbydende. De fleste trægulve, som er udsat for daglig brug, opnår dette look med tiden, når slitagen for alvor får fat.

For gulve, som er behandlet med olie eller med sæbe, går det en smule hurtigere end for lakerede eller malede gulve – især hvis man forsømmer den vedligeholdende pleje, en sådan type gulv fordrer. Trægulve behandlet med de såkaldt ikke forseglende behandlings former, som inkluderer de populære olie- og sæbe behandlinger er generelt mere sårbare over for daglig slitage end de malede og lakerede gulve, da træværket ikke på samme måde en kapslet ind.

Hvordan ved jeg, om mit gulv trænger til en gulvafslibning?

Oplever du, at dit sæbe behandlede gulv er begyndt at suge spildt væske til sig, hvor denne førhen ville kunne tørres op med en klud uden at have gjort skade på gulvet? Er træværket visse steder blevet mat og gråligt i overfladen – og andre steder gulligt, især foran vinduer og terrasse døre, hvor lysindfaldet er kraftigt? Og er gulvet begyndt at danne splinter, som sætter sig under fødderne? Så kan det sagtens tænkes, at du bør booke en tid til en grundig gulvafslibning hos din lokale gulvmand.

Kan jeg selv afslibe mit slidte trægulv

Det kan på det kraftigste anbefales, at du oplader den tunge opgave med gulvafslibning og efterbehandling til en professionel og faglært håndværker. På den måde er du sikker på det smukkeste og mest ensartede resultat – og du slipper for besværet med selv at skulle ud og leje maskineri samt købe materialer til udførelsen af begge dele.

Hvor finder jeg den bedste og billigste gulvafslibning?

Hos Gulvkanonen kan du altid få et godt tilbud på en grundig gulvafslibning. Læs mere på https://gulvkanonen.dk/derfor-skal-du-vaelge-et-hvidolieret-gulv/ 

More articles