Bemærk tegnene på stress på din arbejdsplads i form af et malerfirma i København

26 July 2019 Anders Lundtang Hansen

editorial

Stress er en moderne synder, der knækker mange mennesker på arbejdspladsen.

Nogle mennesker tror, det er noget, som vi mennesker har fundet på og bare ikke kan skelne det mellem at have travlt og så være stresset på samme måde, som de samme mennesker også tror, at mange moderne mennesker har opfundet angst, depression og videre som en undskyldning for at påtage sig en offerrolle i samfundet.

Vi tror nærmere, at der bare er kommet mere fokus på det psykiske arbejdsmiljø og psykisk velvære generelt, hvor man ikke før i tiden havde udtryk for de ting, som vi har lagt mere fokus på nu om dage.

Så med et konkret eksempel som et malerfirma i København er det nødvendigt, at man tjekker de begyndende tegn på stress både hos sig selv, men også ved de andre kollegaer.

Et malermiljø kan være lidt macho-agtigt, så man gider måske ikke have solcreme på, når man arbejder udenfor, og jargonen kan også være lidt grov, så man er næppe den første, der vil antyde, at man føler sig stresset, fordi man så bare bliver set på som pjevset.

Her er det bare vigtigt, at man minder sig selv om, at det er sejt at kunne hejse fingeren og sige, hvis noget er galt med ens arbejdsmiljø, så man ikke føler, man kan overskue det. Måske har andre kollegaer det på samme måde?

Det duer jo ikke, hvis du presser dig selv, fordi du vil præstere som de andre medarbejdere. Man ser jo altid opad og ikke nedad, men man skal huske, at ikke to mennesker er ens, så man kan kun arbejde som sig selv – og være sig selv nærmest.

Skulle man også helt knække sammen, så kan man jo risikere, at man skal sygemeldes længe og kan blive fyret fra arbejdspladsen, for kroppen kan godt bryde sammen, selvom man prøver at sige noget andet til sig selv.

Kom altid dette til livs hurtigst muligt.

More articles