De første tegn på, at man ikke skal engagere sig i turistkørsel længere

21 december 2020 Anders Lundtang Hansen

Den her artikel er ikke henvendt til dem, der benytter sig af turistkørsel, men den er til dem, som arbejder med at køre fysisk turistkørsel over lange eller kortere afstande og måske med mange vagter på kort tid.

For hvis man blandt andet kører langt, så er man jo langt væk hjemmefra i større perioder, og man udfører ofte andre opgaver, som måske/måske ikke er beskrevet i ens jobbeskrivelse.
Det er langt fra en ferie, man kan hægte sig på hos dem, man kører rundt med, for man er stadig på arbejde.

Og kører man korte turer, så kan man stadig ende med at blive udbrændt, hvis der skal mange af disse ture til for, at man sammenlagt kan betale regningerne derhjemme.

Man bemærker nemlig, at mange af disse turistchauffører er ældre mennesker, der har nogle skavanker og måske ikke er ved det bedste helbred.

Måske opfatter de arbejdet som noget, hvor man bare skal sidde ned at køre det meste af tiden, og hvem kan ikke klare det?

Men arbejdet er så meget mere end det!

Hold øje og tag vare på dig selv

For selvfølgelig betyder kørslen en hel masse i dette job, men selv her kan man blive udmattet og overbelaste kroppen ved at sidde ned i samme position længe, selvom sådan et chaufførsæde ofte er et lækker et af slagsen.

Man skal lytte til mange mennesker, børneskrig, svare på spørgsmål undervejs og meget andet.

Ved ankomst og afgang hjælper man ofte med at slæbe på kufferter for andre mennesker, og så lever man derefter ikke så sundt og glemmer at motionere.

Så hvis man oplever, at synet slækker en, at man ryster på hænderne, ikke kan koncentrere sig med videre, så er det ofte nogle begyndende tegn på, at man ikke kan mere.

Man kan ikke skifte arbejdsposition, så gør det måske heller ikke så meget at trække pensionskortet.

Flere nyheder