Der er mange former for alkohol hjælp

17 november 2021 Lotte Hindsberg

advertorial

Der flere former for hjælp når man skal ud af et alkohol misbrug. Det kommer helt an på hvor omfattende dit misbrug er og også hvad årsagerne til misbruget er. I nogle tilfælde er råd og vejledning nok til at få brudt nogle dårlige vaner, i andre tilfælde skal der mere omfattende alkohol hjælp til, før det er muligt at komme ud af ens misbrug. 

Ved hjælp af en gratis behandling på et behandlingssted, er det muligt at blive afgiftet og få bugt med misbruget. 

En behandling foregår på flere måder. Der er selve behandling hvor selve kroppen kommer ud af selve den fysiske afhængighed. Men for at forstå misbruget og komme videre er det også nødvendig at finde årsagen til misbruget.

image

Helhedsorienteret behandling

Det er vigtigt for at kunne hjælpe at finde årsagen til alkoholmisbruget og få snakket det igennem. Det kan f.eks. være et misbrug i ens barndom som aldrig er blevet løst. Uanset årsagen får du hjælp og bliver klædt på til at takle fremtiden og de udfordringer den uden tvivl vil byde på.

Det kan også være at der brug for at få kontakt til misbrugerens familie og få dem inddraget i forløbet. Både for at få løst mange problemer, men også for at misbrugeren kan få støtte. Det er en støtte som er nødvendig og vigtig når den reelle behandling er slut og dagligdagen sætter ind. Får misbrugeren ikke støtte og er der ikke noget andet der kan fylde tiden ud, vil han ende med at opsøge gamle venner og vaner, om ikke af andre grunde end ensomhed og kedsomhed.

Det er også muligt at få hjælp på selve behandlingsstedet efter endt behandling. Ofte er der aktiviteter et par gange om ugen man kan deltage i. Både af selskablige karakter, men også med fokus på at forblive ædru.

Flere Nyheder