Derfor er broderi blevet så populært i nyere tid

16 september 2019 Anders Lundtang Hansen
Derfor er broderi blevet så populært i nyere tid

Hvad tænker du på, hvis du skal se en person for dig, der sidder og broderer?

Hvis du er typen, der ikke følger med på noderne, så ser du nok en bedsteforælder for dig, der sidder under sin plaid i en magelig lænestil, hvor der er et lille bord ved siden af, hvor der er en varm te og en halvløst kryds og tværs, mens vedkommende sidder og broderer med garn, der enten ligger på personen i mindre bundter eller smyger sig omkring placeringen.

Imens kan man blot høre knitren fra kaminen ved siden af og den gentagende tikken fra bornholmeruret ved siden af.

Okay, det var måske lidt en overdrivelse, afhængigt af, hvor længe du valgte at dvæle ved det personlige billede; men det er da også sådan, at de fleste af os er kommet i bekendskab med broderi: ved at se ældre mennesker have gang i det.

Men det er vist mest for dem, der ikke har læst modeblade eller fulgt med i, hvad alt fra de fremadskuende venner og kendisser har givet sig i kast med længe.

Faktisk er frygten så stor, at hvis du først nu indser, at broderi længe har været et modefænomen, som har grebet om sig hos flere mennesker om fast bestanddel af deres liv, så er det allerede blevet et gammeldags fænomen på ny, så der ikke er meget retro over det, men det er blevet passé.

Endda kan man sige, at når man ligefrem kan opleve broderi i Thisted, så er det et tegn på, at det (atter) er blevet et gammelt fænomen.

For man siger jo, at moderne tendenser starter i den danske hovedstad og bevæger sig mod det jyske, så når det endda er nået helt til Thisted som en ting, så er det vist ved at blive en oldsag igen.

Men derfor er det ikke ensbetydende med at sige, at broderi er noget, som man ikke finder fornøjelse ved.

Flere Nyheder