Enkelte uheld kan ødelægge en god mørbradgryde

05 July 2021 Anders Lundtang Hansen

editorial

Så længe man bare kan læse – eller man har en god partner til at læse op for en – så kan man følge en opskrift, og det gælder også en opskrift til en mørbradgryde.

Sådan en kan du finde her: https://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/29076/moerbradgryde-med-bacon-og-cocktailpoelser 

Dette kan være sådan en god simreret, som man næsten kan sætte til at være klar, når man ønsker det, end at man skal planlægge spisetiden efter, hvornår maden er færdig.

Oftest kan den ret passe sig selv, også selvom man varmer den op som rester dagen efter, eller man har noget i fryseren, som man tør op til anledningen dagen efter.

Der skal således virkelig gå meget galt, hvis man skal komme til at ødelægge sådan en gang mørbradgryde, mens man er ved at lave den og følger opskriften.

Selv et hændeligt uheld kan ske med en mørbradgryde

Når maden så er færdig, og man skal bære den ind på spisebordet, så kan man næsten se for sig, hvordan man taber den på vejen, så hunden iler til og begynder at spise af den – så er den aftensmad ruineret.

Men det lykkes i langt de fleste tilfælde at få maden ind på bordet, og ellers må man bede folk om at komme ud i køkkenet og øse en portion op til dem selv.

For hvis man så taber sin egen portion, så kan man være heldig, at der er mad nok tilbage, så man kan få sig en ny portion.

Kommer man til at tabe en teske eller et andet redskab ned i gryden, så må man prøve at fiske den op med et andet redskab, for det er ulækkert at bruge ens egne hænder.

Ellers kan det jo blive en alternativ måde med en mandelgave!

Det farligste er nok, hvis låget fra en krydderibøtte lige popper af, så man får for meget meget af en ingrediens i her.

Her må man hurtigt forsøge at øse det op, hvor det landede, hvis man kan det, og ellers må man prøve at spise udenom det.

More articles