Få godkendt din nye brugte bil på et autoværksted

30 november 2020 Lotte Hindsberg

Brugtvognsbranchen har ikke det bedste ry, om det er retfærdigt eller ej er en ting, men som kunde til en ny brugt bil, er der flere ting du kan gøre, som sikrer, at du ikke køber katten i sækken.

Det første er at lære den bil du har planer om at købe godt at kende. Læs alt hvad du kan om bilmodellen og årstallet. Der kan sagtens være forskel på de forskellige biler alt efter årstal. Hvis bilen får positive kommentar, kan du starte med at lede efter en bil der er til salg.

Privat sælger eller forhandler?

En bil der sælges af en privat sælger købes som beset, med mindre der er et forbehold i købsaftalen. Derfor er det en god ide at køre forbi et autoværksted og få en mekaniker til at gennemgå bilen inden du køber bilen. Det kan f.eks. være https://www.tougaardauto.dk/. Det vil være med til at sikre at du ikke har købt “katten i sækken” og samtidig kan det betyde et afslag i prisen, hvis der findes ikke oplyste fejl.

Køber du en bil hos en forhandler har du 2 års reklamationsret på bilen. Det er derfor det typisk er dyrere at købe hos en forhandler. Forhandleren vil også ofte have haft bilen forbi eget værksted og givet den en gennemgang.

Hvis du besøger en forhandler, så kast lige et blik rundt på de andre biler der sælges. Hvilken stand har de. Ser de pæne og velholdte ud eller ligner de noget der egentlig burde sælges som skrot, er der stor sandsynlighed at din bil har samme stand.

Husk også at køre en god lang tur i bilen inden du køber den. Virker sælger eller forhandler tøvende, bør du lede videre og finde en helt anden bil. Du skal ud og køre mindst en halv time.

Flere Nyheder