Få smag for ølbrygning

02 april 2020 Astrid Pedersen
Få smag for ølbrygning

Har du længe overvejet om du burde gå i gang med at brygge dit eget øl – men tøvet, fordi du ikke var sikker på om du kunne overskue de tidsmæssige og økonomiske omkostninger derved? Så kan du roligt gå videre med dit projekt. Det behøver nemlig ikke at være særlig dyrt selv at brygge sit øl. Samtidig er ølbrygning ikke den mest tidskrævende hobby. Og du behøver faktisk heller ikke særlig meget plads for selv at kunne brygge velsmagende øl.

Hvordan kommer jeg godt i gang med ølbrygning?

Ølbrygning kræver nemlig ikke det store – og slet ikke i begyndelsen, hvor du først og fremmest skal lære brygge processen at kende. Til dette formål er det ikke nødvendigt med det helt store forkromede bryganlæg til mange tusind kroner. Du vil som grøn novice ud i ølbrygningens ædle kunst have stor glæde af en såkaldt Starter Box, som inkluderer alt hvad du skal bruge i begynder fasen.

Med en Starter Box kan du komme godt og sikkert ud over rampen, og på meget kort tid kunne producere drikkeklar øl i flere forskellige varianter. Især hvis du bruger et såkaldt Brew Kit eller All Grain Kit, som indeholder alle ingredienser til ølbrygning i nøje afmålt forhold sammen med din Starter Box.

Hvordan kommer jeg videre med ølbrygning?

Hvis du går hen og bliver bidt af ølbrygning, vil du sikkert efter et stykke tid have lyst til at opgradere din Starter Box til et decideret bryganlæg. Hos ølbrygning.dk finder du et stort udvalg af de smarte bryganlæg fra danske Brewster Beacon i flere forskellige størrelser og modeller. Et semi professionel bryganlæg kan have en kapacitet på op til 75 liter øl, og egner sig til dig, der ønsker at brygge større batches.

Du kan læse mere, og finde dit bryganlæg, på ølbrygning.dk

Flere nyheder