Få vished med en skimmelsvamptest

18 december 2019 Astrid Pedersen
Få vished med en skimmelsvamptest

Skimmelsvamp er et stigende problem i de danske boliger. Men hvad er det, der gør denne form for mug så problematisk?

Kan skimmelsvamp være farligt for mig og min familie?

Skimmelsvamp er under mistanke for at indeholde stoffer, som kan give problemer med luftvejene i form af overfølsomhed og allergi. Samtidig kan de toksiner, som findes i skimmelsvampens sporer, påvirke den menneskelige organisme og fremkalde hovedpiner, ørebetændelse og andre irriterende lidelser. Især helt små børn er særligt udsatte for disse følgevirkninger af skimmelsvamp, når denne udsender sine sporer, som nemt indåndes og optages gennem huden.

Hvordan ved jeg om der er skimmelsvamp i mit hjem?

Måske har du lagt mærke til, at der lugter muggent og jordslået i din kælder – eller at der er sorte pletter på muren eller langs kanten af vinduerne. Disse sorte pletter kan meget vel være den form for mug, som går under betegnelse skimmelsvamp. Findes det eet sted i dit hjem, er det meget sandsynligt, at det også findes andre steder – især der hvor du ikke kan se det med dit blotte øje. Det kan for eksempel være bag tapetet eller i hulrum i vægge.

Hvis du ønsker at finde ud af, om der gemmer sig skimmelsvamp i dit hjem, kan du undersøge dette ved hjælp af en skimmelsvamp test. En skimmelsvamp test er en måling, som afslører, om der skulle findes sporer af skimmelsvamp i luften. Det er disse sporer, som potentielt kan være skadeligt for dit helbred, og fremkalde sygdom og allergi hos mindre børn.

Hvis der findes skimmelsvamp i dit hjem, vil en grundig måling kunne afdække både omfanget og placeringen af svampe angrebet. Og så kan du med hjælp fra en dygtig og erfaren skimmelsvamp konsulent finde en løsning på problemet, som både fjerner den nuværende skimmelsvamp og forhindrer nye angreb.

Du kan læse mere om skimmelsvamp og skimmelsvamp test på skimmelsvamptest.dk

Flere nyheder