Find den bedste opskrift på frikadeller

26 July 2018 Astrid Pedersen

editorial

Når talen falder på traditionel dansk mad, er frikadeller svære at komme uden om. Gammeldags frikadeller som vor mor (eller bedstemor, eller oldemor) lavede dem, er stadig i høj kurs på de danske middagsborde. Langt de fleste danskere elsker det delikate måltid, som udgøres af frikadeller med brun sovs, kogte kartofler og surt (for eksempel i form af rødbeder, asier eller syltede agurker). Og det er de færreste, som endnu ikke er blevet præsentere for frikadeller i den ene eller den anden sammenhæng, for eksempel julefrokosten, eller som frikadelle sandwich som alternativ til den klassiske hot dog ved en dansk pølsevogn.

Frikadeller – nemme og billige at lave, lækre at spise

Hvis du har brug for at spare tid på madlavning i hverdagen, kan frikadeller bruges som et nemt og hurtigt alternativ til fast food eller færdigretter fra supermarkedets køleskab. Det kræver blot lidt planlægning – og utroligt simple indkøb. Med ingredienser så enkle som hakket kalv og flæsk, æg, mælk, mel, salt og peber kan du fremstille et hav af frikadeller i en håndevending. Hvis du blot sætter en time af søndag eftermiddag, kan du faktisk lave frikadeller til hele ugen – til aftensmåltidet, til den hurtige snack, og til pålæg i børnenes madpakker. Frikadeller kan holde sig i dagevis på køl, og kan med fordel fryses ned i poser. Og så skal de blot tøs op og varmes – voila, så har du en nem og velsmagende aftensmad, som hele familien kan nyde.

Sæt dit eget præg på traditionelle frikadeller

Synes du, at den helt basale opskrift på frikadeller mangler noget, kan du selv tilføje krydderier efter din egen – eller din families – smag. Mange blander rosmarin, hvidløg eller chili i frikadellefarsen, hvilket giver de færdige frikadeller et mere pikant og eksotisk præg.

Du kan finde den grundlæggende opskrift på traditionelle frikadeller på dk-kogebogen.dk

More articles