Fordelene ved epoxy gulve

14 april 2022 Marie Pedersen

editorial

Epoxy gulve er meget slidstærke og egner sig godt til bl.a. værksteder, storkøkkener, indkøbscentre og lagerhaller. Materialet epoxy består af to komponenter, som skal plandes. Der er tale om en primer og en hærder. Når disse to komponenter blandes, har du ca. en time til at færdiggøre arbejdet, da det hærder hurtigt. Det tager lang tid før et epoxygulv er hærdet, og det skal have to lag, for at resultatet bliver bedst. Du står dog tilbage med et gulv der holder til det meste, og som er let at vaske.

Epoxygulve i private hjem

Epoxygulve er gennem de seneste år blevet mere og mere populære blandt private, der går efter det mere rå og industrielle look i deres hjem.

En anden ting der gør epoxygulve attraktive, er det nemme vedligeholdelsesarbejde. Overfladen på epoxygulve er jævn og glat, og du kan anvende ganske almindelige rengøringsprodukter, når du vasker dine epoxygulve. Du kan bl.a. købe epoxy her https://bbbetongulv.dk/vare-kategori/epoxy/primer/

epoxy primer

Vær opmærksom på dette, når du påfører epoxyblandingen

Epoxyblandingen er relativt nem at arbejde med. Den er tyktflydende, når du har blandet de to komponenter, og du kan bruge en fnugfri rulle til at påføre det med. Da epoxy skal påføres i to lag med 16-18 timers mellemrum, bør du sørge for at have to rene ruller til rådighed. Da epoxy størkner relativt hurtigt og bliver helt stift, kan du ikke gøre den første rulle ren efter brug. For at undgå ujævnheder og striber i dit gulv, skal du bruge en helt ny rulle.

Det er også vigtigt at det er en fnugfri rulle, da små hår fra almindelige malerruller kan sætte sig fast i epoxyblandingen og skabe ujævnheder. Et godt tip er at binde rullen ind i malertape, og tage det af igen. På den måde kommer alt skidt og snavs ud af hårene på rullen, inden du går i gang med dit projekt.

Flere Nyheder