Gå i alkoholbehandling med andre ligesindede

15 May 2019 Anders Lundtang Hansen

editorial

Kender du det udtryk, når man siger, at krigsveteraner kan kigge hinanden i øjnene og uudtalt fortælle hinanden med øjnene og mindre kropsprog, hvad man har været igennem?

En person, der forsøger at sætte sig i ens sted kan ikke med tusinde ord og store fagter forstå, hvad man selv har været igennem.

Det er det samme som at miste en person, der stod en nær. Hvis man ikke har oplevet noget tilsvarende, så giver det næsten den modsatte virkning at sige: “Jeg forstår, hvad du føler,” for det gør man faktisk egentlig ikke, hvis man ikke selv har været i præcis den samme situation.

Sådan er det også at skulle i alkoholbehandling. For med vores drikkekultur herhjemme, så kan man opleve at blive set ned på, hvis man rækker hånden ud og beder om hjælp. Den bliver næsten affejet og slået hen med henvisning til, at man altså bare skal lære at styre sit drikkeri.

Hvad udenforstående ikke kan sætte sig ind i, er, at alkoholmisbrug er en sygdom på lige fod med en brækket arm eller en psykisk sygdom, og ligesom med psykiske sygdomme så sætter den slags sig i psyken, som man ikke – eller andre for den sags skyld – kan se.

Groft sagt kan man derfor også sige, at der findes to typer af personer, man omgiver sig med som misbruger af alkohol, og nogle gange tænker man ikke over det.

Man støder venner og familie fra sig, hvis man plejer ens misbrug, mens man finder et drikkelaug, hvori man bekræfter hinanden i, at man kan stoppe, når man vil – det bliver bare ikke nu.

Her gælder det om at finde de mennesker, der vil gøre en forskel for deres misbrug, så I sammen som to veteraner kan begynde at kigge her efter et bedre liv uden alkohol i hverdagen, som kan ødelægge hele liv.

Og den nye begyndelse starter her: behandlingscenter-stien.dk/alkoholbehandling

More articles