Gå til tandlæge en gang om året

19 September 2022 admin

editorial

Den bedste måde at undgå problemer med tænder og tandkød på er at gå til tandlæge en gang om året. Et tandlægeundersøgelse omfatter en tandrensning og en tandundersøgelse. Hvis der konstateres problemer, kan tandlægen behandle dem med det samme. Hvis problemerne opdages tidligt, kan du undgå mere alvorlige problemer senere hen.

Det er vigtigt at opdage problemer tidligt, fordi det kan spare dig tid, penge og smerte. Hvis man f.eks. opdager karies tidligt, kan det forhindre behovet for en rodbehandling (en procedure til at rense en inficeret tand ud).

Gå til tandlæge hyppigt – det betaler sig

Tandlægeundersøgelser kan forhindre, at problemerne bliver værre. Hvis du f.eks. har et hul, kan din tandlæge fylde det, før det bliver større og kræver en dyrere procedure.

Tandrensninger fjerner plak og tandsten, som børstning og tandtråd kan overse. Dette er med til at forebygge tandkødssygdomme, som er den vigtigste årsag til tandtab hos voksne. Jo tidligere tandkødssygdomme opdages, jo lettere er det at behandle dem.

tandlæge

Regelmæssige tandlægebesøg giver også din tandlæge mulighed for at opdage andre problemer, f.eks. mundkræft, på et tidligt tidspunkt. Behandlingen er som regel mere effektiv, når sygdommene opdages tidligt.

Endelig kan tandlægebesøg spare dig penge i det lange løb ved at hjælpe dig med at undgå dyre procedurer senere hen.

Er tandlægebesøg gratis i Danmark?

I Danmark er tandlægebesøg gratis for børn under 18 år. For alle andre er tandlægebesøg ikke gratis, men de er meget overkommelige. Prisen afhænger af, hvilken type behandling du har brug for. Du kan finde flere oplysninger om priserne på Sundhedsstyrelsens hjemmeside.

Hvis du har en privat sygeforsikring, dækker de fleste ordninger en del af omkostningen forbundet med dit tandlægebesøg. Og selv hvis du ikke har en forsikring, tilbyder mange tandklinikker overkommelige betalingsordninger.

Du kan læse mere, og finde din lokale tandlæge klinik i Næstved, på dltand.dk.

More articles