Gør angst til din ven

11 november 2019 Anders Lundtang Hansen
Gør angst til din ven

De færreste bryder sig selvfølgelig om angst og ville ønske, at man kunne kurere dette, så man aldrig oplevede det (igen), men sandheden er, at de fleste mennesker desværre må lære at leve med denne skavank under de bedste omstændigheder, så de kan få et blot nogenlunde liv.

Og det er derfor, vi skal tale om, hvordan man kan gøre det bedst for sig selv, hvis man lukker angsten ind og accepterer den.

Dette betyder ikke, at man skal identificere sig med angsten og påtage sig en offerrolle og sætte lighedstegn mellem, hvad man kan og ikke kan via, hvad angsten “tillader”. Man er altid herre over sit eget liv, men det er ikke altid, at det føles sådan.

En gammel rocksang lyder i indledningen, at man kalder mørket til sig for at tale med det, og det kan da lyde ulogisk at gøre, men det er fordi, man er bange for, at man bliver omslugt af det og fortaber sig i det.

Men hvis man lærer at sætte ansigt eller blot kontur på det, man er bange for, det vil sige, at man giver angsten et ansigt, så lærer man måske, at den ikke er så dødbringende, som man egentlig gik og forestillede sig.

Den slår ikke en ihjel, selvom det kan føles sådan, og ofte er det frygten for, hvornår angsten kommer end de egentlig anfald, som er det sværeste for en.

Det er jo frygten for det ukendte, som skræmmer os mest, og når vi ikke kan danne os et overblik over, hvad det er en for størrelse, så virker det uhyggeligt.

Men hvis du forsøger at bokse angsten væk, så kommer den bare tifold igen. De bliver nødt til at lære, hvad angsten er for en størrelse for dig.

Dette angående angst kan du læse meget mere om via https://larsroedandersen-psykoterapi.dk/angst/ 

Flere nyheder