Har du et misbrug?

04 februar 2022 Steffen Hansen

editorial

Der findes mange typer af afhængighed, men de mest almindelige er afhængighed af stoffer, alkohol og cigaretter. Misbrug kan være meget skadeligt for en persons helbred og kan ødelægge forholdet til venner og familie. Hvis du har et misbrug, så er det vigtigt, at du gør noget ved problemet.

Læs med i dette indlæg, om hvad du kan gøre for at bekæmpe dit misbrug.

 

Misbrugscenter

 

Prøv selv først

Det kommer an på, hvor voldsom en grad du har et misbrug. Hvis du er ved at udvikle et misbrug, så kan du selv prøve at få det stoppet i tide, før du gør andet. Du kan skære de personer, der leder dig ud i et misbrug væk fra din omgangskreds. Man kan tit godt falde i det samme mønster, hvis man omgår mennesker, der driver en ud i et misbrug. Hvis dine venner giver dig stoffer eller alkohol, så sig til dem, at du ikke vil have det, og prøv at finde nye mennesker at hænge ud med.

 

Kontakt professionelle

Du bør altid kontakte en professionel, hvis din afhængighed er meget alvorlig. En professionel kan hjælpe dig med at håndtere problemet på en kontrolleret måde, og han (eller hun) kan også fortælle dig, hvilken slags behandling du skal have. Hvis du er pårørende til en med et alvorligt misbrug, kan du også overlade dette til professionelle. De har særlige redskaber og metoder til at håndtere mennesker med et stærkt misbrug. Det kan nemlig være svært at gå til selv. Du kan enten kontakte en sundhedsperson eller kontakte en af de mange organisationer, der er rundt omkring i landet. Her kan du få hjælp til at bekæmpe dit misbrug ved at lade dig indlægge.

Du kan finde disse organisationer ved at gå på internettet og se hvilke, der er tættest på dig. Ellers kan du også finde et behandlingscenter via linket her: https://behandlingscenter-stien.dk.

Flere Nyheder