Hvor meget strøm skal de enkelte elektriske apparater bruge?

18 november 2022 Anders Hansen

editorial

Når man bor i en lejlighed eller et hus, er det vigtigt, at man ved, hvor meget strøm ens elektriske apparater bruger. Ellers kan man risikere, at strømmen bliver slukket midt i en film eller et spil. I denne artikel vil vi fortælle dig, hvor meget strøm de forskellige elektriske apparater bruger og give dig nogle tips til, hvad du kan gøre, hvis din elektriske strøm ikke er stærk nok.

 

Hvor meget strøm bruger elkedler, brødristere og hårglattejern?

Hvis du nogensinde har prøvet at bruge et elektrisk apparat uden tilstrækkelig strøm, ved du, at det kan være frustrerende. Hvis din elkedel f.eks. ikke har nok strøm, vil det tage længere tid at koge vand. Hvis dit glattejern ikke har nok strøm, tager det længere tid at varme op.

Og hvis din brødrister ikke har nok strøm, tager det længere tid at riste brød. Så hvor meget strøm har disse apparater brug for?

En elkedel har brug for 1.500 watt strøm. En brødrister har brug for 800 watt. Og et glattejern har brug for 1.000 watt strøm.

elektriker Nærum

Hvad skal du gøre, hvis dine elektriske apparater ikke har nok strøm?

Hvis du opdager, at dine elektriske apparater ikke fungerer så godt, som de burde, er der et par ting, du kan gøre. For det første kan du prøve at flytte apparatet til en anden stikkontakt. Nogle gange kan der være en stikkontakt i dit hjem, der har mere strøm end en anden.

For det andet kan du prøve at tilslutte apparatet til en overspændingsbeskyttelse. Det kan hjælpe med at øge den mængde strøm, som apparatet får. Hvis du stadig har problemer, skal du måske få en elektriker til at tjekke ledningerne i dit hjem.

 

Hvad er en løs elektrisk forbindelse?

En løs elektrisk forbindelse er, når et elektrisk apparat ikke får nok strøm, fordi forbindelsen mellem apparatet og stikkontakten ikke er tæt. Det kan ske, hvis du ved et uheld rammer apparatet, eller hvis stikkontakten er gammel og slidt. Hvis du har en løs elektrisk forbindelse, skal du forsøge at stramme den. Hvis du ikke kan gøre det selv, bør du ringe til en elektriker.

Flere Nyheder