Hvordan kommunikerer man med ens tandlæge under behandlingen?

02 November 2021 Anders Lundtang Hansen

editorial

De fleste af os har nok prøvet det med, at man får en masse apparater i munden fra ens tandlæges hånd, eller man får at vide, at man skal holde gabet vidt åbent, og så begynder vedkommende at tale til en om løst og fast.

Man tror, det må være en begynderfejl fra vedkommendes side, for man er jo lidt sat ud af spillet her, som man forsøger ikke at klemme kæberne sammen eller savle alt for meget – og så forventes det, at man er med på en samtale.

Det er klart, at man forsøger fra tandlægens side at vise, at man ikke bare er en kunde, men man også er en person, som der har en masse på hjertet; så man forsøger at etablere et bånd her, som der ikke er tid til, mens man aftaler tid forud.

Så hvad gør man nu, for man vil jo gerne være flink at svare tandlægen?

Det er muligt at kommunikere med tandlægen under en behandling

Det færreste af os er nok bugtalere, og det kræver sådan set også, at man kan bruge munden mere, end når den er låst under en tandlægebehandling, så vi er nødt til at bruge andre metoder.

Dette kan man gøre med øjnene, hvor man kan vise mange følelser, for man kan af god grund heller ikke dreje hovedet for at vise medvilje eller negativitet.

Og så kan man faktisk lave en hel del lyde, der indikerer, om man er enig eller ej, så man trods alt kan svare på ja- og nej-spørgsmål.

Bliver det til mere akavede spørgsmål, så må man enten forsøge at pege eller bruge sagte fagter, eller man må snakke udelukkende med vokaler.

De større svar kan man så gemme, til der er pause mellem indgrebet i munden, eller til når behandlingen er slut.

Det kan du bruge til næste gang, når du for eksempel er til behandling hos http://www.tandlaegerne-klarup.dk/ 

More articles