Hvorledes kan en bedemand være behjælpelig ved begravelse og bisættelse?

23 september 2019 Astrid Pedersen
Hvorledes kan en bedemand være behjælpelig ved begravelse og bisættelse?

Det er aldrig belejligt, når et familiemedlem går bort. Ud over sorgen og smerten ved tabet, er der rigtig mange praktiske foranstaltninger, som skal afvikles ved et dødsfald. Står du i den situation, at du er hoved ansvarlig for alle praktiske arrangementer omkring bisættelsen, er en bedemand en vigtig nøgleperson. Han eller hun kan nemlig være til stor hjælp, når det handler om alle de forskellige elementer, som skal falde på plads i denne forbindelse.

Det er altid en fordel at vælge en bedemand med et godt lokal kendskab, da bedemanden ofte vil forestå kontakten til præsten, graveren og kirkekontoret i det sogn, hvor den afdøde bor, og hvorfra bisættelsen skal foregå. Bedemanden kan også sagtens være behjælpelig, hvis ceremonien skal være af humanistisk art, og begravelsen eller urnenedsættelsen skal foregå i uindviet jord, og den dertil hørende mindehøjtidelighed skal holdes uden for kirkeligt regi.

Det er samtidig bedemanden, som sørger for at skaffe kiste, urne og ligklæder – og du kan også bede om et tilbud på fremskaffelse af gravsten via din bedemand. Er du i tvivl om hvorledes du skal gribe opgaven med udfærdigelse og indrykning af dødsannonce ind i de lokale aviser og dagblade, kan din bedemand også være til hjælp her. Og skal der bookes lokaler – for eksempel i byens forsamlingshus eller på en af de lokale kroer – til gravøl eller reception efter ceremonien, forestår din bedemand gerne denne opgave, lige som han eller hun sørger for, at der bliver bestilt catering til lejligheden.

Hvor finder jeg en god bedemand i Odense?

Er det aktuelt for dig at opsøge en bedemand i Odense, kan du med fordel kigge ind forbi Begravelsesforretning Odense på bgfo.dk. Her kan du læse mere om, hvad din lokale bedemand i Odense kan gøre for dig i forbindelse med begravelse eller bisættelse.

Flere Nyheder