Kan man finde en bedemand de fleste steder i landet?

Kan man finde en bedemand de fleste steder i landet?

Det enkle og direkte svar på dette spørgsmål er: Ja, det kan du faktisk.

Dette skal ikke gøre dig nedslået, men faktisk optimistisk, for selvom det jo kan lyde som en lidt makaber professionel at beskæftige sig med døde mennesker, så er det jo din garanti for, at tingene bliver gjort efter foreskrifterne og til, at du føler, der er blevet taget god hånd om den afdøde.

Tænk bare tilbage til en tid, hvor folk blev smidt i massegrave uden den store omtanke for, hvem de var, eller hvor de kom fra.

Tro det eller ej, men Mozart ligger faktisk i en massegrav og er ikke til at identificere, fordi hans rester ligger blandet sammen med så andre mennesker, at man endnu ikke er helt sikker på, hvad der for og slut på ham.

Forestil dig også, hvis du blev overladt til den skæbne selv at skulle tage dig af din efterladte?

Mange ting kan vi jo lide at gøre selv, så man tænker, at man på den måde kan spare penge, men det ville nok være lige for dystert, hvis man selv skulle få kremeret, begravet, pyntet liget, graven graven, vedligeholdt den med videre som enkeltperson.

Af det alene ville man nok blive dømt efter en paragraf for usømmelig omgang med lig, men der er en grund til, at man betaler de penge, som man nu gør med processen efter den efterladte.

Der er alt det med:

– Gravsten.
– Gravplads.
– Håndtering af testamente.
– Udestående kreditorer.
– Kremering.
– Urne.
– Kiste.
– Vedligeholdelse af graven.

Man kan jo ikke sætte en fysisk pris på ens efterladte på den måde, specielt ikke hvis det var nogen, man holdt af.

Så selv hvis du går og mangler en bedemand i et så afsidesliggende sted som en bedemand i Struer, så er dette til at finde, og vedkommende vil hjælpe dig hele vejen.