Rustfrit stål har været en revolution for historien!

25 januar 2020 Anders Lundtang Hansen
Rustfrit stål har været en revolution for historien!

Der er sket mange landvindinger gennem tiden med udvikling, omfordeling af gode, reformer, opfindelser med videre, der høster meget anerkendelse, men nogle gange glemmer man de ting, som ligger i en liga lige under, men som stadig kunne trænge til at blive anerkendt i samme omfang.

De fleste kan jo ikke undvære elektricitet, men vi glemmer de installationer, der sender strøm, fordeler dem og sørger for, at der ikke sker strømafbrydelser, eller man får stød.

På samme måde kan man sige, at udviklingen og produktionen af stål har været medvirkende til i stort omfang, at vi gik ind i Industrialiseringen og kunne give vores moderne samfund et kvantespring ind i fremtiden.

Det har med tiden vist sig, at man kunne bygge stål på nærmest samlebåndsmetoder, så man kunne skyde det hurtigt ud fra fabrikken og skabe ting såsom bygninger, broer med videre, der kunne binde samfundet sammen og udvikle os generelt som mennesker.

Man har skabt metoder til, at stålet er mere holdbart og ikke har ukurante forbindelser eller går i stykker – og apropos det, så glemmer man tit at se på sådan en ting og hylde, at man har opfundet rustfrit stål.

Selvfølgelig kan rust stadig blive for gammelt og ubrugeligt, men ved at have brugt og indført rustfrit stål, så har man virkelig forlænget levetiden for meget stål.

Dette gælder helt ned til ting som knive af rustfrit stål i Sorø, man så kan bruge til madlavning, uden man skal frygte, at de afgiver rust i maden med tiden, eller fordi man ikke har brugt dem nok – man skal bare huske at slibe dem, så de kan holde sig skarpe.

Men det gælder også videre til stålkonstruktioner, som man så ikke skal vedligeholde i samme omfang, fordi det ikke ruster lige så hurtigt, og man kan næste skrive en livstid på dem, hvor det alligevel vil ophøre med virke med tiden i sig selv, hvorefter man så kan indføre noget mere moderne alligevel.

Flere nyheder