Terrassebrædder – sådan vælger du dem!

16 marts 2021 Anne-Mette Hansen

Står du overfor at skulle have bygget en ny træterrasse? Der er mange ting at tænke på. Hvilke brædder og andre materialer skal du købe? Kan du opføre terrassen selv? Eller skal du få professionel hjælp til opgaven?

Læs med i denne guide og få svar på dine spørgsmål om at bygge træterrasse.

Terrassebrædder – vælg de rigtige

For det første skal du overveje stilen på din nye træterrasse. Søger du at bygge en terrasse i et meget lyst og nordisk look? Eller skal den være udført med træ i en lækker og mørk træsort? Der er mange muligheder. Og det kan være en god idé at tage ud og kigge på de forskellige brædder, du kan bruge. 

Det vigtigste er dog at sørge for at købe terrassebrædder i imprægneret træ – enten trykimprægneret eller brunimprægneret. Disse typer er de mest populære til træterrasser. 

Hvad skal du ellers bruge til din træterrasse

Det kræver naturligvis andet end træ at opføre en træterrasse. Der skal skruer, bolte, søm osv. til at samle hele skelettet. Derudover er det også vigtigt at give træet en god behandling. Det kunne være med maling eller lignende. 

Kan du bygge selv?

Du kan godt bygge træterrassen selv, hvis du har hænderne skruet godt på. Det kræver dog også, at du har lidt kendskab til at tegne og udregne. Det er nemlig lettere at bygge terrassen ud fra en skitse og nogle konkrete mål. 

Hvor finder du et professionelt firma til opgaven?

Hvis du ikke er helt vild med idéen om at bygge selv, så skal du kigge nærmere på at hyre en tømrer eller et terrassefirma. 

Du kan vælge at indkøbe materialer selv og så få en tømrer til at foretage byggearbejdet. Tømreren kan også hjælpe dig med materialer. Derudover findes der også terrassefirmaer, der står for hele processen – fra din idé til den færdige terrasse i træ. 

Flere Nyheder