Ting du bør overveje i forbindelse med et kontant lån

06 maj 2021 Mathias Nielsen

Her er de overvejelser, du bør gøre dig, før du tager et kontant lån i banken.

1. Er du villig til at betale for finansiering?

Selvom det kan virke fristende at tage et lån, skal man huske på, at der ikke bare er tale om gratis penge. Du betaler nemlig for at tage et lån i banken. Ofte betaler man renter i form af en lav procentsats af lånebeløbet hver måned. Selvom det kan virke som en relativt lille betaling for et stort lån, så skal man huske at det bliver til mange penge i løbet af lånets løbetid.

Samtidig bør du, uanset lånets og rentesatsens størrelse, sikre, at du er klar til at have et mindre rådighedsbeløb hver måned. Fordi jo flere penge du betaler til banken, jo færre penge har du til “sjov og ballade”.

2. Overvej risici ved låntagning

Når du tager lån, bør du også overveje, hvilke risici, der er ved at tage et kontant lån. Du skal nemlig være opmærksom på, at det kan få konsekvenser, hvis du lige pludselig ikke kan betale lånet længere. Risikerer du eksempelvis at miste dit job, kan du komme i problemer hvis banken stadig skal have sine penge.

Samtidig kan du også (afhængig af hvilken type lån du tager) risikere at renten stiger, og det dermed lige pludselig bliver dyrere at have et specifikt lån.

3. Sammenlign tilbud fra forskellige banker

Frem for bare at tage det første og bedste lån du bliver tilbudt, kan det være en rigtig god idé at indhente tilbud fra flere forskellige banker, så du kan vælge den løsning, der er mest optimal for dig og din situation. Du kan med fordel bruge ÅOP (årlige omkostninger i procent) som et sammenligningsgrundlag mellem de forskellige banker. ÅOP er nemlig de egentlige omkostninger og det er dermed et mere gennemskueligt tal, frem for at sammenligne forskellige rentesatser, gebyrer og så videre hos de forskellige banker. 

Du kan tage et Ikano bank lån her.

Flere Nyheder