Udskift dine yderdøre og få mere lys

17 May 2022 Lotte Hindsberg

editorial

Har du en entre, der er mørk og trist, kan du med fordel få udskiftet din hoveddør med en anden med glas i. Det vil give dig mere lys. Du kan samtidig overveje om du skal få skåret ud til fastkarmvinduer ved siden af og ovenover.

Et fastkarm vindue sidder som navnet antyder fast og kan ikke åbne, men det er et vindue, der giver lys ind i dit hjem. Du kan se flere eksempler på døre og vinduer hos klarwindows.co.uk. 

Ved at få udskiftet dine døre og måske også dine vinduer, kan du ved siden af at få mere lys ind i dit hjem også spare mange penge på din varmeregning. Det koster mange penge at varme en bolig op, hvis dine døre og og vinduer ikke er isoleret godt nok, til at modstå den danske kulde.

dør

Husk at lufte ud

Selvom det virker selvmodsigende, så skal der luftes mere ud jo bedre dit hjem er isoleret. Jo bedre et hjem er, svære er det for luften skal at udskifte sig. Bliver det ikke udskiftet vil der komme mere fugt og i sidste ende skimmelsvamp, hvilke er usundt for dit helbred. Du kan få allergi og andre luftsygdomme.

Det er derfor vigtigt at du lufter ud mindst to gange om dagen. Der skal være seriøst gennemtræk i 5-10 min. Det er ikke nok at du bare åbner et vindue på klem også selvom det er længere. Det er også en god ide at sørge for at dine døre er åbne når du tager på arbejde. Det gør det nemmere for luften at blive udskiftet. Det er især vigtigt i rum hvor du sover, bader og laver mad.

Er du i tvivl kan du med fordel få råd og vejledning af din tømrer eller glarmester, der kan den nødvendige uddannelse til at rådgive.

More articles