Undgå nervøsitet for radon i din bolig

07 november 2019 Mette Pedersen
Undgå nervøsitet for radon i din bolig

Går du rundt og er nervøs for, om du har radon i dit hjem og hvad det betyder for dig og din familie, hvorfor så ikke gøre noget ved sagen og få det tjekket?

Der er meget snak om radon blandt husejere, for det er en radioaktiv gas, der siver ind i mange hjem, uden at folk opdager det. Det sker gerne i gamle huse og ofte i huse med kælder. Radon findes naturligt i jordens undergrund, men når det kommer ind i folks hjem, giver det forøget risiko for at udvikle lungekræft.

Radon kan hverken ses eller lugtes, og fordi det er kræftfremkaldende er det meget skræmmende for mange. Folk er nervøse for, om det siver ind i deres hjem, men heldigvis kan du let finde ud af, om det gør. Du kan såmænd få målt, om der er et højt niveau af radon i dit hjem. 

Du får et svar og kan gøre noget ved sagen

Uanset hvad svaret bliver på målingen af radon-niveauet i dit hjem, kan det skabe en bevidsthed og afklaring for dig. Enten er der ikke for meget i din bolig, og du kan slappe af. Eller også er niveauet for højt, og hvis det er det, kan du gøre noget ved det.

Har du for meget radon i din bolig, bør du ofte lufte ud samt eventuelt få lavet visse tiltag i din bolig, der sikrer det mod radon. Det kan være, din kælder er gammel og det er herfra, det kommer ind. Er det grunden, kan du få istandsat din kælder og lavet diverse sikringer mod radon.

Men første skridt er altså at få lavet en radon-test af din bolig. Det kan gøres på forskellige måder, og det kræver professionelle folk til at tage sig af sagen og vejlede dig bedst muligt. Du vil opleve, at uanset hvad dit svar bliver, så vil du blive mindre stresset, når først du ved, om du har et problem i din bolig eller ej. 

Flere nyheder